Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,107 $

Az argentin válogatott kapitánya szerint Messi még a 2026-os vb-n is ott lehet

Buenos Aires, 2022. december 20. Lionel Messi argentin csapatkapitány kezében a bajnoki trófeával, miután a válogatott játékosaival megérkezett a Buenos Aires-i Ezeiza repülõtérre 2022. december 20-án. Argentína két nappal korábban 4-2-re gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban. MTI/EPA/EFE/Raul Martinez
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Scaloni edző optimista, már csak az a kérdés, hogy Messi mit gondol a folytatásról.

Lionel Messi 35 éves korára mindent megnyert, igaz már csak a hőn áhított világbajnoki arany hiányzott a vitrinjéből. Az ötödik vébéje végre meghozta a diadalt, korábban pedig azt nyilatkozta, hogy a katari volt az utolsó nagy tornája a nemzeti csapatban.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Messi ugyanakkor leszögezte a világbajnokság után, hogy a válogatottól egyelőre még nem szándékozik visszavonulni, szeretné a címeres mezt ugyanis úgy is magára ölteni, hogy azon már három csillag szerepel – utalva ezzel a három világbajnoki címre.

Lionel Scaloni, a válogatott szövetségi kapitánya úgy vélekedett, hogy Messi a 2026-os vb-n is ott lesz: “Úgy gondolom, hogy Messi ott lesz 2026-ban. Minden rajta múlik, de az ajtók mindig nyitva lesznek előtte. Argentínának nagyszerű lenne, ha ott lenne” – mondta Scaloni a Deporte Radio Calviának adott interjújában.

Scaloni várhatóan a jövő héten utazik Buenos Airesbe, hogy aláírja az új szerződést. A 44 éves edző a hírek szerint a 2026-os világbajnokság végéig marad a nemzeti csapat élén – írja az AS.

Az egykori válogatott labdarúgó 2019 óta irányítja Argentínát, a nemzeti csapat pedig sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen a világbajnokság mellett megnyerte a Copa America legutóbbi kiírását is.