Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Arcmaszkokkal csalókra rontotta rá az ajtót a rendőrség

not image

Nagy Noel

2020. április 7. - 11:38

Elkerülhetetlen, hogy még az ilyen szintű krízishelyzetek idején is, mint a COVID-19 járvány, legyenek emberek, akik rosszindulatúan, a saját hasznukra próbálják felhasználni a helyzetet.

Oszlánszki Sándor rendőr alezredes beszámolója szerint március 31-én kaptak bejelentést a bűncselekményről. A konkrét cselekményt tekintve a csalók az interneten árultak szájmaszkokat, de annak ellenére, hogy a vásárlók elküldték az ellenértékét, nem szállították ki azokat.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

A megkárosított személyek között sajnos nem csak magánszemélyek voltak, hanem orvosok és gyógyszertárak is, mutatva ezzel, hogy széles skálán követték el a csalók a bűncselekményt. Az egész országra kiterjedt a csalássorozat, többek között Kecskeméten, Szigetváron, Veszprém megyében és Heves megyében is tettek bejelentést erre vonatkozóan.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Dr. Harmati Béla számolt be arról, hogy március 27-én a szigetvári rendőrkapitányságra érkezett egy bejelentés, miszerint a sértett a korábban használatos email-fiókjába nem tud belépni, azt ismeretlen személyek feltörték.

Ezt követően lettek arra figyelmesek, hogy a csalók ezzel az email címmel regisztráltak be egy internetes kereskedőoldalra, ahol szájmaszkokat hirdettek eladásra. Végül április 2-án sikerült elfogni a két elkövetőt, egy 33 éves férfit és egy 32 éves nőt, akik Harmati szerint legalább 20 embert károsítottak meg, ám ez a szám magasabb is lehet.

Az ORFK arra figyelmeztet, hogy ha interneten kívánunk ilyen termékeket vásárolni, akkor csakis megbízható kereskedőtől tegyük azt, illetve kérdezzük meg a háziorvosunkat vagy a helyi patikát. Ha mégis az online vásárláshoz folyamodunk, akkor mindenképpen utánvéttel tegyük azt, semmi esetre se előre fizessük ki a terméket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.