Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,382 $

Áramkimaradások közepette küzdenek az emberéletekért a gázai orvosok

Egy Indonézia által finanszírozott gázai kórházban egyre nehezebb a helyzet.

Fotó: MTI/AP/Hatim Musza
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy Indonézia által finanszírozott gázai kórház önkéntesei számoltak be arról, hogy legkevesebb 870 ember vesztette életét, s 2530 embert kezeltek sérülésekkel a Beit Lahia-i kórházban.

Az orvosok szüntelenül azon dolgoznak, hogy a sebesült betegek áradatát képesek legyenek ellátni, miközben egyre gyakoribbak az áramkimaradások, és kritikus hiány lépett fel a gyógyszerekből. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Fikri Rofiul Haq, az indonéziai székhelyű Orvosi Sürgősségi Mentő Bizottság (MER-C) önkéntese az Al Jazeerának nyilatkozva megosztotta, a kórházat elárasztották a betegek, mióta Izrael és a Hamász háborúban áll egymással, az izraeli erők pedig könyörtelenül bombázzák az övezetet.

Az önkéntes elárulta:

„Csak az Indonéz Kórházban 870 ember halt meg, és 2530 embert kezeltek sérülésekkel. Mintegy 164 beteg még mindig kórházban van. Gáza lakosságának mintegy fele elmenekült olyan helyekre, melyeket az emberek biztonságosabbnak tartanak az otthonuknál, például iskolákba és kórházakba, köztük az Indonéziai Kórházba. Több mint 1500 lakos menekült az Indonéziai Kórházba, akik az üres szobákban és a kórház udvarán táboroznak.”

A múlt héten a kórházban az üzemanyaghiány okozta áramkimaradás miatt megszűnt az áramszolgáltatás, mivel az enklávé izraeli blokádja megakadályozta az alapvető ellátmányok bejutását. Ennek kapcsán Haq megosztotta:

„Próbálunk üzemanyagot találni az Indonéz Kórház áramellátásához a több mint egy órán át tartó áramszünet után. Az orvosoknak nem volt más választásuk, mint hogy világítás nélkül végezzék el a műtéteket és kezeljék a betegeket. Az Indonéz Kórháznak nagy szüksége van orvosi segítségre, a kórházi személyzet pedig kimerült, mert a nap 24 órájában kénytelenek dolgozni.”

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.