A motoros végignézte, ahogy az árhullám elsodor egy autót, majd neki is menekülőre kellett fognia (videóval)

Fotó: AP
not image

Borbély Fanni

2021. július 28. - 06:44

Nem túl rózsás a helyzet Como térségében a tegnap esti heves esőzések után, miután igen komoly mennyiségű csapadék hullott a régióban, súlyos áradásokkal sújtva a lakosságot.

Az alábbi videón tisztán látszik, ahogy az áradás elsodor egy autót, ezt pedig végignézi egy motoros, akinek azonban gyorsan rá kellett jönnie, hogy nem a legjobb helyet találta meg a megfigyelésre, így gyorsan menekülőre fogta.

Gyakorlatilag az összes patak, amely a tó feletti hegyekből jön le, túlságosan megduzzadt és túlcsordult, elárasztva az utakat és jelentős károkat okozva a leginkább érintett városokban: Cernobbio és Moltrasio között, Laglio, Brienno, Argegno és Colonno térségében.

De komoly károk keletkeztek Valle d’Intelviben és a földcsuszamlások által sújtott keleti parton, Lezzenóban is, ahol elővigyázatosságból evakuáltak néhány embert. A La Repubblica azt írja, a helyzet továbbra is kritikus Blevio-ban, közvetlenül Como után. Ezenkívül a Breggia patak folyását kísérik figyelemmel, melyet jelenleg kordában tudnak tartani.