Áprilisig zárt kapuk mögött játsszák a Serie A mérkőzéseit

Szabó Kata

2020. március 6. - 14:04

Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit a koronavírus miatt áprilisig csak zárt kapuk mögött rendezhetik meg.

Az olasz kormány úgy döntött, hogy a vírus terjedésének megállítása érdekében az ország összes sporteseményét nézők nélkül kell megrendezni, ugyanis csak így lehet elkerülni azt, hogy a jelenleginél is többen fertőződjenek meg a világszerte, így Magyarországon is komoly gondokat okozó vírussal.

Olaszország különösen rossz helyzetben van a vírus terjedését illetően, hiszen eddig a pillanatig már 148 ember halálát és több mint 3500 megfertőződését erősítették meg a hivatalos szervek. Giuseppe Conte szerint a mostani egy felelősségteljes döntés, az ugyanis, hogy kitiltják a nézőket a mérkőzésekről, megakadályozza, hogy a vírus terjedésének új lehetőséget adjanak, számolt be róla a The New York Times.

Nem a Serie A az egyetlen bajnokság, amely érintett a koronavírus miatti intézkedésekben, hiszen az Atalanta Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkőzése is zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

Az olasz első osztályú bajnokság állása rendkívül szoros, hiszen a Cristiano Ronaldót is a soraiban tudó Juventus mindössze két ponttal vezet a második helyezett Lazio előtt.