Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Ilyen időnk lesz csütörtökön

Fotó: Unsplash/Jake Weirick
Belföld
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Jobb idő várhat ránk csütörtökön, mint szerdán, de ez még mindig nem az az időjárás, amit sokan szeretnének.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Alapvetően napos, gomolyfelhős idő ígérkezik a csütörtöki nap folyamán is, de ma a keleti tájakon helyenként jobban összeállhatnak a gomolyok.

Este általában közepesen vagy erősen felhős ég várható. Záporok szerdán és éjszaka elsősorban egy keleti összeáramlás mentén fordulhatnak elő, majd csütörtökön már nem valószínű.

Az északnyugati szél szerdán többfelé erős, majd estétől mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos területeken, fagyzugokban alacsonyabb értékek valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13 és 18 fok között ígérkezik.

Időjárási helyzet Európában: A hullámzó frontrendszer egyre inkább kelet felé helyeződik, míg mögötte hidegebb levegő áramlik a kontinens középső területeire. A Brit-szigetek felől egy kiterjedt anticiklon húzódik Nyugat-Európa fölé, így ott viszonylag nyugodt idő a jellemző, a csapadék mennyisége alig haladja meg az 1 mm-t.

Dél felé haladva, az Ibériai-félszigeten középső részein meglehetősen magasan, 30 fok felett alakulnak a délutáni csúcsértékek, amely több fokkal meghaladja az ekkor ott megszokottat. A Kárpát-medence fölé is hűvösebb légtömeg áramlik északnyugat felől, majd csütörtöktől már az anticiklon határozza meg átmeneti időre időjárásunkat.

(MTI)