Új információk a védőoltást igazoló mobilalkalmazásról

Fotó: Muhari Géza belgyógyász főorvos beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a pásztói Margit Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 16-án. MTI/Komka Péter
not image

Hujber Dávid

2021.május.17 - 12:56

Megtudhattuk azt is, hogy eddig hányan töltötték le az elmúlt hét végén aktivált, és egyelőre tesztüzemmódban futó alkalmazást.

Az operatív törzs legutóbbi sajtótájékoztatóján többek között a pénteken útjára indult védettségi igazolványhoz köthető telefonos applikációról is szó esett. Sokan várták már ezt az elektronikus lehetőséget, amit nemrég élesítettek.

Péntektől ingyenesen letölthető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás. Eddig több mint 130 ezer ember töltött le a lakossági szolgáltatást, és 34 ezren választották a szolgáltatói letöltési lehetőséget. Maga az alkalmazás azonban egyelőre még tesztüzemben működik.

A vártnál tovább lehet regisztrálni a Pfizer vakcinájára

Ez az a bizonyos applikáció, aminek a segítségével igazolhatjuk az oltás tényét, a védettségi igazolvány kiváltására alkalmas. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató a védettségi igazolvány helyett QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti az oltottságnak a tényét.