Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Az Apple állítólag egy új csúcskategóriás iPhone-t dobna piacra

Fotó: Unsplash/James Yarema
Mobil
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint az Apple valamikor 2024-ben kezdheti meg a tárgyalásokat egy új, csúcskategóriás készülék kapcsán.

Noha az iPhone-ok eddig is a legdrágább kategóriában voltak, Mark Gunman, a Bloomberg munkatársa úgy értesült, hogy a vállalat 2024-ben tárgyalhat egy új, csúcskategóriás iPhone bevezetéséről, mely a Pro és a Pro Max modellek mellett jelenne meg.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Az időkeretet elnézve azonban az új készülék nagy eséllyel az iPhone 16 termékcsalád része lenne, de az is elképzelhető, hogy csak később jelenne meg a piacon. Gurman értesülései szerint ugyanis “lehetséges”, hogy egy iPhone 15 Ultra váltaná fel az iPhone 15 Pro Maxot idén.

Heti hírlevelében azonban azt sugallta, hogy az Apple ehelyett legkorábban jövőre adhatja ki az Ultrát egy új, a lehető legmagasabb árfekvésű modellként. Gurman úgy tudja, hogy ahelyett, hogy átneveznék a Pro Maxot Ultrára, az Apple inkább egy még ennél is magasabb kategóriás iPhone-t dobna piacra.

Információi szerint a vállalaton belül már folytak tárgyalások ennek kapcsán, mely “potenciálisan egy 2024-es kiadás” lenne. Arról azonban egyelőre semmit sem tudni, hogy az új csúcskategóriás modell miben különbözne a Pro és a Pro Max modellektől.

Ennek kapcsán Gurman is csak spekulációit osztotta meg: szerinte az új, csúcskategóriás készülék további kamerafejlesztésekkel, még gyorsabb chippel, még nagyobb kijelzővel, valamint talán Lightning vagy USB-C nélküli, teljesen port nélküli kialakítással rendelkezhetne. Az árképzésről pedig csak annyit lehet tudni, hogy jóval drágább lesz, mint az iPhone 14 Pro Max, melynek legolcsóbb verziója jelenleg 515 ezer forinttól indul Magyarországon.