Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Az Apple október végén ismerteti a negyedik negyedéves pénzügyi eredményeket

Fotó: Unsplash/Julian O'hayon
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 30. - 09:37

Az Apple bejelentette, hogy október 27-én fogják ismertetni a negyedik negyedéves pénzügyi eredményeket, az eredménybeszámolóval párhuzamosan pedig a befektetőkkel is egyeztetnek majd.

A Tech Times beszámolója szerint az Apple október 27-én fogja a nyilvánosság elé tárni negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit, mely az idei év július, augusztus és szeptemberi hónapjait fogja lefedni.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Ezzel egyidőben a vállalat egy konferenciahívást is tart majd a befektetőkkel, melynek keretében az elemzők is részletesebben elmagyarázzák a legfrissebb adatokat az érintetteknek.

A portál az iMore értesülései nyomán arról is beszámolt, hogy a konferenciahíváson az Apple vezérigazgatója, Tim Cook is részt fog venni a vállalat pénzügyi igazgatójával, Luca Maestrival együtt. Az esemény várhatóan helyi idő szerint 14 órakor kezdődik majd.

Noha annak kapcsán még nem tudunk sokat, hogy mi a helyzet a negyedik negyedévvel, Cook még tavaly júliusban kijelentette, hogy az Apple már várja azokat az eredményeket, melyekben már szerepelnek az iPhone 14, az Airpods Pro második generáció, valamint az Apple Watch Ultra értékesítései adatai is.

A kiváló harmadik negyedéves eredmények

Az elmúlt negyedévben a Bloomberg értékelése szerint az Apple jóval felülmúlta az elemzői becsléseket: előrejelzéseik szerint ugyanis 79,26 milliárd dollár és 88,41 milliárd dollár közötti összegre számítottak, ehhez képest a vállalat a harmadik negyedévben 83 milliárd dolláros bevételt és 19,4 milliárd dolláros nyereséget könyvelt el.

A szolgáltatások értékesítése is növekedett, mintegy 12 százalékkal, de az Apple kategóriánkénti bontásban is megosztotta a bevételeket:

  • iPhone: 40,67 milliárd dollár
  • Mac: 7,38 milliárd dollár
  • iPad: 7,22 milliárd dollár
  • Kiegészítők: 8,08 milliárd dollár
  • Szolgáltatások: 19,60 milliárd dollár

Ha ezeket az adatokat összehasonlítjuk a tavalyi év azonos időszakával, kiderül, hogy az Apple hasonló bevételekről számolt be: 81,43 milliárd dolláros bevételt és 21,74 milliárd dolláros nyereséget könyvelt el. Ezeket a számokat azonban nagyban befolyásolta a koronavírus-járvány, ugyanis jelentősen növekedett az iPadek és a Macek iránti kereslet a vásárlók körében.