Saját játékkonzolt fejleszthet az Apple

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 26. - 06:15

Szakértők többsége elképzelhetőnek tartja, hogy a Microsoft, Nintendo és Sony által uralt piacon a közeljövőben megjelenhet a laptop- és mobilágazat koronázatlan királya.

A Windows Central hírportál riportere, Jez Roden nemrégiben közzétett The Xbox Two podcastjében elmondta, néhány napja hallott olyan híreket bennfentes körökben mozgó kollégáitól, melyek alapján azt a következtetést vonta le, hogy hamarosan saját konzolt hozhat létre a cupertinói techóriás.

Első körben az Xbox fejlesztői csapatától „lophat el” mérnököket az Apple, akik segítségükre lehetnek abban, hogy az alapoktól kezdve felépítsenek egy működő platformot, melynek szerves része lehet egy Game Pass mintájára épülő előfizetői program is.

Corden hozzátette, abban egészen biztos, hogy a régóta pletykák kereszttüzében lévő AR-, illetve VR-headset ugyanúgy fontos elemként társulhat majd a konzolhoz, így akár virtuális valóságban is átélhetjük a kalandokat.

Ha a realitást nézzük, az Apple-től érdekes lépés lenne, ha éppen most húznák elő a kalapból a játékmasinát, hiszen a Microsoft és az Activision Blizzard által kötött szerződés miatt gyakorlatilag örök utolsókként kullognának a nagyobb cégek mögött, ez pedig nem tenne jót a renoméjuknak.

Természetesen mindez csupán puszta találgatás, az igazságra pedig csakis akkor derülhetne fény, ha a cupertinóiak hivatalos közleményben jeleznék szándékukat a gaming ipar megreformálására, ám erre jelenleg vajmi kevés esély mutatkozik.