Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Az App Store-t is elérte az áremelési hullám

Fotó: Unsplash/James Yarema

Szabó Kata

2022. szeptember 22. - 18:44

Hamarosan már csak a megemelt árak kifizetését követően tölthetjük le kedvenc alkalmazásainkat az App Store-ból.

Az Apple ugyan változatlan áron dobta piacra legújabb iPhone 14 készülékeit az USA-ban, a forint romlása miatt azok érezhető mértékben megdrágultak a hazai felhasználók számára. Mindezt elég volt megemészteni, ám hamarosan egy újabb területen is szembe kell majd nézni a magasabb árakkal, ugyanis az App Store kínálatához is drágábban férhetünk majd hozzá.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Az iPhone 14 sorozat premierje várhatóan tovább növeli az App Store forgalmát az elkövetkező hónapokban, azonban a technológiai vállalat most hivatalosan is megerősítette, hogy emelni kell az App Store-ból letölthető tartalmak árait. Az új szabályok hivatalosan október 5-től lépnek életbe, számolt be róla a The Verge.

A fő ok az euró dollárral szembeni instabilitása, így főképp az európai felhasználók érezhetik majd a változás negatív hatásait, de néhány más, főként ázsiai ország is érintett lesz.

Az Apple több árszintet kínál a fejlesztőknek, amelyekben elhelyezhetik alkalmazásaikat. A legolcsóbb csomag eddig 0,99 euró volt, ami most 1,19 euróra emelkedik, míg a legdrágább ajánlat a jelenlegi 999 euró helyett 1199 euróba kerül majd.

A vállalat egyébként rendszeresen módosítja az App Store árait az árfolyam-ingadozások ellensúlyozására, ami miatt tavaly például 1,09 euróról 0,99 euróra csökkentette az alkalmazások alapárát. Ez tehát egy megszokott lépés az Apple-től, ami viszont ezúttal nem a felhasználók felé hajlik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.