Épphogy meghalt a páciens, az ápoló már a bankkártyájával vásárolt magának édességet

Fotó: Tingey Injury Law Firm/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021.június.11 - 06:17

Elhunyt páciense bankkártyájával vásárolt a kórházi autómatából egy birminghami ápoló, felfüggesztettet kapott érte.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy brit egészségügyi dolgozót, miután egy elhunyt Covid-19-beteg bankkártyával vásárolt a kórházi automatából rágcsálnivalókat, édességeket és üdítőitalokat alig 17 perccel azután, hogy a 83 éves páciens életét vesztette. 

A Daily Mail beszámolója szerint a 23 éves Ayesha Basharat hat alkalommal vásárolt magának az elhunyt bankkártyájával esetenként 1 fontos értékben egy birminghami kórházban, kevesebb mint 20 perccel azután, hogy a beteg életét vesztette koronavírus okozta megbetegedés következtében. 

Az ápoló ezek után még háromszor próbált meg vásárolni az elhunyt kártyájával, ám sikertelenül, hiszen a bankkártya letiltásra került – közölte a rendőrség. Basharatot a kórházban tartóztatták le, őrizetbe vételekor még mindig nála volt az elhunyt kártyája.

Basharat eredetileg azzal védekezett, hogy a földön találta a fizetőeszközt, és összekeverte azt a saját bankkártyájával, ám az teljesen máshogy néz ki, és ha így is volt, azzal megszegte a talált tárgyakra vonatkozó kórházi protokollt.

Az egészségügyi dolgozó a törvényszéken végül elismerte a lopást és a csalást, a bíróság pedig két, 18 hónapra felfüggesztett öt hónapos szabadságvesztésre ítélte.