Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Antiszemita graffitit találtak az auschwitzi koncentrációs táborban

Fotó: Unsplash/Jean Carlo Emer
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Auschwitz-Birkenau Múzeum és Emlékhely keddi közleménye szerint antiszemita graffitit találtak a koncentrációs táborban, a barakkok falán.

Az Auschwitz-Birkenau Múzeum és Emlékhely “felháborítónak” nevezte a graffitit. A koncentrációs táborban több mint 1,1 millió ember – többségük zsidó – vesztette életét a gázkamrákban, vagy éhínség, fagy és betegségek következtében.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a graffiti angol és német nyelvű, és két olyan ószövetségi részletre is hivatkozik, melyeket gyakran használnak antiszemiták – áll a múzem Twitteren közzétett közleményében. 

“Sértés az emlékhellyel szemben – de mindenekelőtt egy felháborító támadás az emberi történelem egyik legnagyobb tragédiájának szimbóluma ellen, és rendkívül fájdalmas csapás a náci Auschwitz-Birkenau tábor összes áldozatának emlékére nézve” – olvasható a tweetben. 

A múzeum szerint a rendőrség elemzi a graffitit, áttekinti az esetről készült videofelvételeket és összeállítja az eljáráshoz szükséges dokumentációt, mielőtt eltávolítják a falfirkát.