Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Az Oroszország szerint annektált ukrán területeken “új alkotmányt” fogadtak el

TÉMÁK:
#oroszok
Fotó: MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az egyik orosz állami hírügynökség számolt be arról, hogy az Oroszország szerint annektált ukrán területeken “új alkotmányt” fogadtak el.

A Guardian az orosz állami TASS hírügynökség közlése nyomán számolt be arról, hogy az Oroszország álláspontja szerint annektált, önhatalmúlag kikiáltott “Donyecki Népköztársaság” és “Luhanszki Népköztársaság” területein pénteken “új alkotmányt” fogadtak el.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az orosz állami hírügynökség Denisz Pusilin, az önhatalmúlag kikiáltott “Donyecki Népköztársaság” oroszok által beiktatott “vezetőjét” idézve azt írja:

“Ma történelmi esemény résztvevői lehetünk. Ez az időszak Donbász visszatérését jelzi az orosz kulturális és történelmi hagyományok kebelébe, reményeink beteljesülését, annak a célnak az elérését, amelyért nyolc hosszú éven át dolgoztunk.”

Az orosz állami hírügynökség közlése szerint a “Donyecki Népköztársaságban” az “ülésen jelenlévő 76 képviselő szavazott az alkotmány elfogadása mellett”, míg a “Luhanszki Népköztársaságban” a parlament a “43 képviselő egyhangú szavazatával elfogadta a köztársaság új alkotmányát”.

Noha a mai napig mindössze három ENSZ-tagállam ismerte el az Oroszország álláspontja szerint annektált ukrán területeket, Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiókat, s az ukrán erők visszafoglalták ezen területek jelentős részét, Moszkva még mindig úgy véli, ez az illegitim annexió legitim.