Öt perc alatt elfogták a rablót az angyalföldi rendőrök

Fotó: jk3030 / Twenty20

Czinder Tímea

2022. január 21. - 16:11

Az idős nőt megtámadó férfi nem sokáig élvezhette a megszerzett javakat, talán bele sem tudott pillantani az elrabolt táskákba, mégis felelnie kell elkövetett tette miatt.

A BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított egy férfi ellen, aki január 20-án délután megtámadott egy idős nőt, hogy elvegye táskáját.

A sértett délután fél öt körül lépett be az épületbe, majd egy férfi lépett mögé, aki hátulról átölelte őt. Mikor az asszony megfordult, a támadó megragadta a táskáját, és megpróbálta azt megszerezni.

Az áldozat ezt nem hagyta, így a tolvaj ellökte őt, majd elvette a táskáját és a bevásárlószatyrát is, amelyben élelmiszer, pénz, bankkártya, telefon és okmányok voltak. Az asszony menekülni próbált a támadó elől, ezért kinyitotta a társasház ajtaját, így azonban a tolvaj is távozott a helyszínről.

Menekülése nem tartott sokáig, az időközben értesített rendőrök mindössze öt perccel később elfogták a Balzac utcánál, a lopott tárgyakat pedig visszaszolgáltatták a tulajdonosnak.

A police.hu közleménye szerint az őrizetbe vett 49 éves O. Zsoltot rablás elkövetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, illetve indítványozták a letartóztatását.