Angliába kerülhet Isztambulból a két angol csapat közötti BL-döntő

A londoni Wembley Stadion bejárata 2021. április 2-án MTI/EPA/Getty Images pool/Catherine Ivill
not image

Kolláth Benjámin

2021.május.11 - 05:16

Törökország brit kormány általi kedvezőtlen besorolása miatt elkerülhet a Bajnokok Ligája döntője Törökországból, amennyiben sikerül megegyezni a szövetséggel a Championship rájátszásának elhalasztásáról.

A Wembley stadion is a lehetséges opciók között van a Bajnokok Ligája döntőjének helyszíneként, miközben tovább folynak a tárgyalások a meccs költöztetéséről. Az UEFA és a brit kormány hétfőn tárgyalt a mérkőzés megrendezéséről, a döntőt Manchester City és a Chelsea játssza majd május 29-én, a Guardian szerint 48 órán belül kiderül, hogy pontosan hol.

A kormány Törökországnak vörös besorolást adott, azaz a szurkolók nem utazhatnának el megnézni, emiatt szeretnék a nemzeti stadionba átvinni azt. Boris Johnson brit miniszterelnök a hétvégén úgy fogalmazott, „nagyszerű lenne megrendezni a döntőt, amennyiben meg tudjuk”, illetve, hogy „mivel két angol csapat játssza a döntőt, nagy kár lenne, ha a rajongók nem lehetnének ott a lelátón.”

A szövetséget meglepte a brit kormány múlt pénteki döntése és nem nagyon szeretnék azt elvinni másodszor is a török fővárosból a tavalyi meccs után. Lisszabon is egy alternatíva lehet, ők zöld besorolást kaptak a britektől, így a britek mehetnének karantén nélkül.

A Wembley május 29-re már foglalt, a Championship rájátszásának döntőjét játsszák itt, amely a naptár egyik legfontosabb mérkőzése és a szövetség nem szívesen tolná el.