Ancelotti: „a meccseket nem csak a csatárokkal nyerjük meg”

MTI/EPA/Daniel Gonzalez
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Meglepte Benzema távozása, keresik az utódot, de nem csak ezen múlik.

A tavalyi után idén felemás évet zárt a Real Madrid, amely ugyan a második helyen zárt a bajnokságban, az elődöntőig jutott a BL-ben, és megnyerte a Copa del Rey-t, mégis egy „Benzemányival” idén kevesebbek voltak.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A francia klasszist ugyanis sérülések és kisebb formahanyatlás sújtotta, ami miatt nem sikerült olyan szezont zárnia, mint az előzőben, ami Aranylabdát ért számára, és ami aztán a távozásához is vezetett.

Carlo Ancelotti tiszteletteljes szavakkal búcsúzott Benzemától, ám azt is elmondta, hogy nehéz lesz pótolniuk a csatárklasszist. A nyár legnagyobb feladata kétségtelenül Benzema utódjának megtalálása lesz a Real számára.

Ugyanakkor az olasz mester kihangsúlyozta, hogy nem csupán a támadóktól függ egy csapat teljesítménye, és azt is aláhúzta, hogy van két olyan kiemelkedő játékosuk, akikre építhetnek.

„Olyan csatárt szeretnénk szerződtetni, aki gólokat lő, bekapcsolódik a játékba és alkalmazkodik a stratégiához. Mellette van két nagyon ígéretes fiatal játékosunk is Vinícius és Rodrygo személyében” – mondta.