Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Amfetaminnal, kokainnal és LSD-vel kereskedett egy budapesti fődíler

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 11. - 20:49

Éveken keresztül terítette a kábítószert az a fővárosi férfi, akit nemrég őrizetbe vettek az egyenruhások.

Az ugyeszseg.hu szerint a vádlott, egy 30 éves férfi 2016-tól 2019 szeptemberéig különféle kábítószerekkel – amfetaminnal, kokainnal, LSD-vel, pszilocinnal – kereskedett Budapesten.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A vádlott a kábítószereket VIII. kerületi lakásán tárolta és a fogyasztók által, telefonon, valamint internetes alkalmazásokon keresztül leadott rendelések alapján értékesítette.

Az átadásokra szórakozóhelyeken, illetve előre egyeztetett módon más helyeken, így különösen a Népligetben, a Hősök terén, a Gellért téren, valamint a III. kerületben került sor.

A III. kerületi nyomozók 2019 szeptemberében ütöttek rajta a férfin, és tőle jelentős mennyiségű kábítószert, valamint készpénzt foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Emellett az ügyészség indítványozta pénzbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását is.

A törvény a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelmet 5-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.