Clouds
21 Budapest
Dollár
372,13 Ft
Euró
397,48 Ft
Font
453,73 Ft
Bitcoin
27,995 $

Mióta itt jártál:

Amerikai katonák megölték az ISIS egyik magas rangú vezetőjét Szomáliában

TÉMÁK:
#ISIS #Szomália
Fotó: Unsplash/ israel palacio
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Biden-kormány két magas rangú tisztviselője számolt be arról, hogy az amerikai csapatok egy sikeres művelet keretében kiiktatták az ISIS egyik magas rangú vezetőjét, s a terrorcsoport további 10 tagját.

A CNN beszámolója szerint a Biden-kormány két magas rangú tisztviselője jelentette be csütörtökön, hogy az amerikai csapatok egy sikeres művelet keretében megölték az ISIS egyik magas rangú vezetőjét, valamint a terrorcsoport további 10 tagját.

Soron kívül Öt kiskorú vesztette életét egy balesetben az Egyesült Államokban

Az egyik kormányzati tisztviselő megosztotta, információik szerint Bilal al-Sudani az észak-szomáliai hegyvidéki barlangkomplexumból támogatta az ISIS terjeszkedését és tevékenységét Afrikában és a kontinensen túl is.

Nem sokkal később Lloyd Austin védelmi miniszter egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az amerikai csapatok megölték al-Sudanit:

“Január 25-én az elnök parancsára az amerikai hadsereg támadó műveletet hajtott végre Észak-Szomáliában, melynek eredményeképpen számos ISIS-tag meghalt, köztük Bilal-al-Sudani, az ISIS egyik szomáliai vezetője és az ISIS globális hálózatának egyik kulcsfontosságú segítője. Al-Sudani volt felelős az ISIS növekvő afrikai jelenlétének elősegítéséért és a csoport világszerte, többek között Afganisztánban folytatott műveleteinek finanszírozásáért.”

A védelmi miniszter közleményében hangsúlyozta, a művelet közben egyetlen civil sem sérült meg, majd köszönetet mondott az amerikai csapatoknak, a hírszerző közösségnek és más partnereiknek a sikeres terrorellenes művelet végrehajtásához nyújtott támogatásukért. Közlése szerint az amerikai csapatok eredetileg arra készültek, hogy elfogják al-Sudanit, ám “az ellenséges erők válasza” miatt végül megölték a vezetőt.