Amerikai zászlók égetésével köszöntötték a görögök a NATO találkozójára egybegyűlt politikusokat

Illusztráció/MTI/EPA/Nadím Haver
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 20. - 02:06

Athénban rendezik szeptember 17. és 19. között a NATO hagyományos, éves konferenciáját, amit a Görög Honvédség Vezérkarának vezetője, Konsztantinosz Florosz meghívására tartanak.

Több százan gyűltek össze az Athénban található amerikai nagykövetség épülete előtt szombaton, hogy kifejezzék nemtetszésüket az Egyesült Államok és a NATO soron következő ülése kapcsán – adta hírül az RT portál.

A helyszínen készült felvételeken jól látszik, amint többen is az USA, illetve az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének zászlóit égetik, miközben a demonstrálók transzparensein olyan feliratokat látni, amelyeken elítélik Görögország NATO-tagságát.

A hétvégén megrendezett eseményre egyébként mind a 30 tagállam katonai vezetőjét meghívták annak érdekében, hogy megtárgyalják a NATO jövőbeni küldetéseit és tevékenységeit, melyekkel megerősíthetik a szövetséges erők uralmát.

Görögország 1952 óta tagja a szervezetnek, azonban az elmúlt években egyre élesebb kritika éri a kormányt, mivel nem mindenki gondolja úgy, érdemes szerepet vállalni a NATO ellentmondásos misszióiban.