Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Az amerikai védelmi minisztérium vizsgálja az európai partnerekkel való hírszerzési információcserét

Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Borbély Fanni

2022. július 1. - 14:17

Mindez annak érdekében vált szükségessé, hogy az európai partnerek is rendelkezzenek a legfrissebb információkkal az orosz-ukrán háború kapcsán.

Az amerikai védelmi minisztérium ellenőrző szerve bejelentette, hogy megkezdi annak értékelését, hogy az amerikai védelmi minisztérium milyen mértékű hírszerzési információmegosztást hajtott végre európai partnerekkel Ukrajna támogatására.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Az ellenőrző szerv főfelügyelője egy, a projektet bejelentő közleményében úgy fogalmazott, az értékelés célja, hogy megvizsgálják, az amerikai védelmi minisztérium hogyan fejlesztette, tervezte meg és hajtotta végre a területközi hírszerzési információmegosztást.

Az értékelést még ebben a hónapban megkezdik, e bejelentés pedig mindössze egy héttel azután érkezett, hogy az ellenőrző szerv főfelügyelője megkezdte a védelmi minisztérium új tervének értékelését, mely arról szól, hogy a minisztérium feltöltené saját fegyverkészleteit, ezzel párhuzamosan pedig folytatná az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást – számolt be a CNN.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.