Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

A korábbi kényszerleszállás miatt az amerikai légierő leállítja a teljes B-2 flottát

Fotó: MTI/EPA/RAF/Joe Blogs
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután december elején a egy B-2-es bombázó repülés közben meghibásodott, kigyulladt és kényszerleszállást kellett végrehajtania, az amerikai légierő a teljes B-2-es flottát leállította.

A CNA értesülései szerint az amerikai légierő teljesen leállította a B-2-es flottát, miután a hónap elején az egyik gép repülés közben meghibásodott, kigyulladt, majd kényszerleszállást hajtott végre.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Úgy tudni, hogy a stratégiai repülőgépek egyike sem fog átrepülést végrehajtani a 2023-as egyetemi kupameccseken.

Mint ismert, az egyik bombázó még december 10-én hibásodott meg repülés közben, melynek következtében kigyulladt, és muszáj volt kényszerleszállást végrehajtania a pilótának. A Missouri állambeli St Louisban található Whiteman légibázison történt incidensben szerencsére senki sem sérült meg.

Az amerikai légierő által bejelentett leállás azért is lényeges, mert a teljes flottában alig 20 bombázó van, ráadásul a B-2-es a B-52 Stratofortress-szel együtt a nemzet nukleáris flottájának kulcsfontosságú légi tagja.

A B-2-eseket rendszeresen bevetik az Indo-csendes-óceáni térségben, nemrég pedig Európában is megjelentek erődemonstrációképpen. Az eredeti tervek szerint a B-2-esek a 2023-as Rose Parade és a Rose Bowl egyetemi focimeccs nyitányaként repültek volna a stadion felett, ám a legfrissebb közlemény szerint helyettük a B-1 Lancer fog megjelenni az eseményeken.