Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Összeütközött két amerikai katonai helikopter, többen meghalhattak

Fotó: EPA/TOMS KALNINS
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A jelentések szerint többen életüket veszthették, miután összeütközött és lezuhant két amerikai katonai helikopter Kentuckyban.

A legénység tagjai két HH60 Blackhawk típusú helikopterrel repültek egy rutin kiképzési feladat során, mielőtt helyi idő szerint szerda este 10 óra körül lezuhantak Fort Campbellben. Erről a katonai bázis adott ki közleményt, melyben hozzáteszik, a személyzet tagjainak állapota nem ismert.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A közleményben foglaltak szerint a parancsnokság jelenleg a katonákra és azok családjaikra koncentrál. A helyszínen tartózkodó amerikai hadsereg egyik katonája viszont megerősítette, többen meghaltak a balesetben.

Erről a Sky News jelentett a WKDZ helyi rádióállomásra hivatkozva. Kentucky kormányzója, Andy Beshear azt mondta, halálos áldozatokra számítanak, és később újabb információkat fognak megosztani.

A balesetben lezuhant helikopterek a 101. légideszant hadosztályhoz tartoztak, amely „Sikító Sasokként” néven ismert. Pillanatnyilag nem tudni, hányan tartózkodtak a gépeken, és mi okozhatta a tragédiát.