Clouds
21 Budapest
Dollár
359,72 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
433,51 Ft
Bitcoin
23,455 $

Panaszkodnak az amerikai házépítők, a megfizethető saját otthon kezd álomképpé válni

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Jerry Howard szerint ez a magasabb fogyasztói kamatok, az ellátási lánc töredezettsége, az építési költségek, valamint a növekvő szabályozási terhek hibája.

A Házépítők Országos Szövetségének vezetője, Jerry Howard a Fox Business tévés riportjában nyilatkozott arról, miszerint 2012 óta mélyponton van az építési hangulat az Egyesült Államokban, és lehetetlenség megmondani, ez mikor vesz kedvező fordulatot.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Kiemelte, hogy a magasabb fogyasztói kamatok, az ellátási lánc töredezettsége, valamint a növekvő szabályozási terhek mostanra odáig vezettek, hogy már nincs olyan része az USA-nak, ahol egy házépítő megfizethető otthont tudna teremteni az első lakását vásárló vevőinek.

Elmondása alapján ennek oka, hogy a házépítőkre nehezedő költségek miatt immár lehetetlen megfizethető áron építkezni, így inkább a magasabb árfekvésű házak, vagy többlakásos házépítések felé fordult a piac.

Akár 10 év is eltelhet, mire felépül egy családi ház

Howard szerint mostanra a legtöbben felismerték, hogy az átlagemberek nem fognak egyhamar saját lakástulajdonba költözni ilyen körülmények mellett, majd hozzátette, hogy az egész szabályozói rendszerrel probléma van – írta a Portfolio.

Állította, hogy egyes helyeken a házépítő-ipar túlszabályozása a környezetvédelmi csoportok fő stratégiája, s a legrosszabb helyzet Massachusettsben és Hawaiin van, ahol az első lépésektől kezdve akár 10 év is eltelhet, mire felépül egy családi ház.

Majd arra utalt, hogy máshol, például San Diego megyében a jogszabályi megfelelés teszi ki a házépítési költségek több mint 50%-át, s bármennyire egyszerűnek tűnne is az, hogy a lakáshiány miatt több házat építsenek, nem fog megoldódni a probléma, mert a magas adminisztratív költségek ezt megakadályozzák.