Dollár
426,92 Ft
Euró
423,11 Ft
Font
483,21 Ft
Bitcoin
20,076 $

Az amerikai hatóságokhoz került az Amadea 300 millió dolláros orosz szuperjacht

Fotó: Unsplash/Mifxal Latheef
not image

Koós Alexandra

2022. június 7. - 22:26

A helyi kormány arra a döntésre jutott, hogy „túl sokba kerül” a hajó fenntartása, a közérdek pedig azt követeli, hogy el kell hagynia a szigetország területét.

A Fidzsi-szigeteki bíróság arra a döntésre jutott, miszerint az Egyesült Államoknak el kell távolítania az Amadea szuperjachtot a csendes-óceáni szigetország területéről, mivel „pénzkidobás” számukra a hajó fenntartása, miközben jelenleg is zajlanak a lefoglalásával kapcsolatos jogi viták.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

Az FBI szerint a 300 millió dolláros jacht a szankciókkal sújtott orosz oligarcha, Szulejman Kerimov nevéhez köthető, üzemeltetési költsége pedig évente több mint 25 millió dollárba került, ám az USA hajlandó lett volna fizetni a luxushajó fenntartását, miután lefoglalták.

A Fidzsi-szigeteki kormány azonban állta a számlát, amíg a hajó bejegyzett tulajdonosa, a Millemarin Investments fellebbezése a helyi bíróságokon keresztülhaladt, majd bejelentették, miszerint a közérdek azt követeli, hogy a jacht hagyja el a Fidzsi-szigeteki vizeket – számolt be a The Guardian.

A Reuters arról írt, hogy az ítélet szerint a szuperjacht fenntartása „sokba kerül” a helyi kormánynak, a Fidzsi-szigetek ügyészségi igazgatója, Christopher Pryde pedig megerősítette, hogy az Amadeát átadták az amerikai hatóságoknak, amely elhagyja a szigetország területét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.