Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Ma rajtolt el az első amerikai bitcoin ETF

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 19. - 22:18

Kedden indult el az első amerikai határidős tőzsdén kereskedett alap, ami komoly mérföldkőnek számít a kriptopiacon.

A befektetők jelenleg kriptotőzsdéken keresztül vásárolnak bitcoint, azonban van néhány biztonsági gát, amelyeket kijátszva a hackerek kisajátíthatják maguknak a virtuális coinokat, illetve a privát kulcsok elvesztésével szintúgy elveszíthetik vagyonukat a kriptovevők.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Ezzel szemben a bitcoin trustok egyszerűbb módot kínálnak arra, hogy a bitcoint a bróker- vagy nyugdíjszámlákon keresztül a portfóliókhoz adják a befektetők. Ezek az eszközök azonban magasabb díjakkal járhatnak, és az értékek nem feltétlenül tükrözik a digitális valuta árfolyamváltozását.

Bár a bitcoin futures ETF-ek nem azt kínálják, amit az iparág végül is szeretne – olyan alapokat, amelyek közvetlenül a digitális valutába fektetnek be -, ez egy újabb választási lehetőséget kínál, miközben a vállalatok versenyeznek az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél, hogy szokásos bitcoin ETF-eket is indíthassanak – olvasható a Portfolio hírportál elemzésében.

A keddi rajt hatására a bitcoin árfolyama 0,5 százalékkal emelkedett, ami jó hír a befektetők számára, ugyanakkor érdemes kiemelni, hogy az eszköz nem fogja pontosan tükrözni a digitális valuta értékét, mivel a határidős szerződések árfolyamát követi.

A bitcoin árfolyama és valós értéke továbbra is instabil és kiszámíthatatlan, így mindig figyelni kell az éppen aktuális keresleti és kínálati tényezők alakulását, amelyek nem mindig mutatnak egyértelmű irányt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.