18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Emiatt nem lett öngyilkos Ambrus Attila a börtönben

not image

Takács Petra

2021. december 1. - 04:05

Sokan elgondolkoznak az öngyilkosságon a börtönben, különösen azok, akiket hosszú időre ítélnek szabadságvesztésre, mint például Ambrus Attilát.

Ambrus Attila egykor Magyarország leghíresebb embere volt, ugyanakkor sokáig szinte senki sem tudta, hogy ő a Viszkis rabló. Vannak, akik számára ez is izgalmat jelent, miközben úgy sétál az utcán, hogy mindenki róla beszél, mint egy fantomról.

A rendőrség nagyon nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy elfogja a Viszkisként híressé vált bankrablót, akinek saját rajongótábora is volt akkoriban. Manapság gyakorlatilag lehetetlen lenne megcsinálni azt, amit akkor Ambrus elkövetett, és mivel soha nem ölt, az emberek közül sokan nem vetették meg a karakterét.

Bizonyos szempontból „sztár” volt, majd jött a nagy hír, hogy rácsok mögé került, ahonnan csak hosszú évekkel később kerülhetett ki. Teljesen megváltozott, és egy pillanatra sem esett vissza, ellentétben más rablókkal.

„Amikor 17 évet kapsz, be kell osztanod, hogy akkor most mi lesz: szabadulok, nem szabadulok, meg túlélem-e.” – mondta Hajdú Péternek a Frizbi műsorában. Ilyenkor nagyon sok minden megfordul az ember fejében, többek között az öngyilkosság is.

Deák Bill Gyula lemondta a fellépéseit

Az öngyilkosságot nem próbálta, de minden könyvet kiolvasott, ami arról szólt, hogyan lehet átküldeni saját magát a túlvilágra, hogy ne legyenek fájdalmai. „Ha az ember öngyilkos lesz, az egyfajta gyávaság”

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Ambrus azonban nem akart megfutamodni a felelősségtől, és kész volt vállalni a tettéért való felelősséget. Emellett azt sem akarta, hogy ezzel igazat adjon azoknak, akik gyáva, nyomorult embernek tartják.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.