Rendőrnek adta ki magát egy férfi Debrecenben, szabálytalan maszkhasználat miatt bírságolt (videó)

Fotó: police.hu
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 29. - 09:00

Az 51 éves férfi egy dohánybolti eladót bírságolt meg, úgy, hogy rendőrnek adta ki magát. 

Január 18-án érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. 

A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd egy helyi lakos került a látóterükbe, akit január 26-án állítottak elő a történtekkel kapcsolatban. 

A nyomozás adatai szerint a férfi bement az üzletbe, megmutatta az áligazolványát az eladónak, majd közölte, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni rá. 

Az álrendőr vázolta a lehetőségeket, az eladó pedig az 5 ezer forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított úgy is próbálta erősíteni a hitelességét, hogy úgy tette, mintha egy kollégájával egyeztetne telefonon. 

A sértett később mégis úgy döntött, hogy felhívja a 112-t, hiába a kiváló színészi alakítás és a rendőrigazolvány, mégis gyanút fogott az áldozat. 

A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

A gyanúsított a kihallgatáson részletes beismerő vallomást tett, majd őrizetbe vették. Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is – írja a police.hu.