Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Sikeres magyar parasportoló szenvedett halálos baleset múlt héten az Alpokban

not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 13. - 09:08

Világbajnoki ezüstérmes parasportoló vesztette életét a német Alpokban néhány nappal ezelőtt.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, életét vesztette egy magyar származású túrázó az Alpok németországi részén a múlt hét végén, miután a Mittelspitze és a Südspitze között egy szakadékba zuhant. 

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A halálos balesetet szenvedő túrázó személyazonosságáról korábban nem osztottak meg információt a hatóságok, ám a Tények tudósításából kiderül, hogy a tragédia áldozata Vígh Melinda világbajnoki ezüstérmes parasportoló. 

A baleset a Watzmann csúcsgerincén, közel 3000 méteres magasságban történt. Vígh Melinda tapasztalt sportoló volt, aki évről évre gyarapította a hegymászásban elért sikereit, és arra készült, hogy a 2024-es paralimpián is elindul. 

Burucs Mária a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség doppingellenes tevékenységgel megbízott felelőse elmondta, hogy a baleset valószínűleg nem gondatlanság vagy figyelmetlenség miatt történhetett. 

Vígh Melinda kilenc nemzetközi versenyen indult el korábban, nyolc alkalommal pedig dobogóra is állhatott, teljesítményével és kitartásával két alkalommal ezüstérmet nyert. A parasportolót alázatos és elkötelezett emberként ismerhették meg versenytársai.