Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Allegri távozásával Zidane ülhetne le a Juventus kispadjára

Párizs, 2022. október 17. Zinédine Zidane korábbi francia labdarúgó, edzõ érkezik az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére a párizsi Chatelet Színházba 2022. október 17-én. A díjat a France Football francia szaklap most rendhagyó módon a 2021-es és 2022-es év választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Állítólag már az új igazgatótanács is rábólintott a döntésre, azonban egyelőre még Allegri marad az edző.

Rendkívül döcögősen indult a Juventus számára az idei szezon, hiába tért vissza tavaly májusban Massimiliano Allegri, a csapat ősszel kizúgott a BL-ből és a bajnokságban sem igazán ment nekik.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Habár a Juve összekapta magát az év végéhez közeledve, Allegri alatt így is inog a kispad. Úgy véli, hogy az idény végén a minimum cél a BL-indulást érő hely, kérdés azonban, hogy miként gondolkodik az új igazgatótanács.

A csapatot megrázó pénzügyi botrány következtében ugyanis korábban a teljes vezetőség lemondott, az elnökségi pozíciót pedig Gianluca Ferrero vette át, aki Allegri esetleges távozása esetén nem akarja a véletlenre bízni az edzőkérdést.

Zidane immár közel két éve vár új csapatára és számos nagy klubbal szóba is hozták a Real Madrid egykori trénerét, azonban könnyen lehet, hogy korábbi csapata, a Juventus lehet a befutó – írja a Fichajes.

A francia számára az elsődleges hazája válogatottjának irányítása lett volna, azonban Didier Deschamps a vesztes világbajnoki finálé ellenére is szinte biztosan marad a nemzeti csapat élén.