Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Állatkertbe költözik a szervál, melyet gazdája kokainnal etetett

TÉMÁK:
#állatkert #kokain
Fotó: Unsplash/Ahmed Galal
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szervált “kokainmacskának” is hívják, mivel gazdája kokaint adott az állatnak, ám a szervál ennek nem igazán örült, és inkább megszökött.

Az AP jelentése szerint az a szervál, melynek szervezetében kokaint találtak, miután egy közúti ellenőrzés során megszökött gazdájától, mostantól a Cincinnati Állatkertben fog lakni. A közösségi média népe üdvözölte a bejelentést, noha sokan még mindig inkább azon poénkodnak, hogy kísértetiesen hasonló a történet, mint a Kokainmedve című film cselekménye.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

A vadmacska története pillanatok alatt elterjedt a közösségi médiában, ahol a felhasználók többsége jól szórakozott azon, hogy a nemrég megjelent Kokainmedve című film eseményeit most a valóságban is láthatják. Noha ebben az esetben nem egy több száz kilós medvéről és 2 millió dollár értékű kokainról van szó, a szervált “kokainmacskának” nevezték el.

A szervál a helyi állatvédők közlése szerint azután szökött meg drogmámoros rabságából, hogy gazdáját január 28-án megállította a rendőrség egy közúti ellenőrzés céljából. Az igazoltatás során azonban a szervál nem habozott, kiugrott az autóból és felugrott egy fára.

Miután az Amiry névre keresztelt szervált elfogták és orvosi vizsgálatra szállították, egy teszttel megállapították, hogy a szervál szervezetében kokain volt. Sajnos nem ez az első eset, hogy egy vadállat kábítószertesztje pozitív eredményt mutatott: a megyei állatmenhelyként működő Cincinnati Animal CARE csapata ugyanis 2022-ben befogott egy Neo nevű majmot, melynek szervezetében metamfetamint találtak.

A 2022-es eset óta pedig a menhelyen bevett szokássá vált, hogy az oda érkező, mentett egzotikus állatokat tesztelik kábítószerre. A menhely megerősítette, hogy Amiry gazdája lemondott a szervál felügyeletéről, így az állat első körben a Cincinnati Animal CARE, végül pedig a Cincinnati Állatkert gondozásába került.