Clouds
21 Budapest
Dollár
356,69 Ft
Euró
387,35 Ft
Font
437,56 Ft
Bitcoin
27,269 $

Álláshirdetés leplezhette le a Sony új PC-s portját

Fotó: Insomniac Games
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sony feladott egy álláshirdetést, ám a szemfüles rajongóknak sem kellett több és kideríthették, hogy mi lehet a vállalat következő projektje PC-re.

A Game Rant jelentése szerint egy látszólag jelentéktelen álláshirdetés tartja lázban a játékosokat, akik most azt találgatják, hogy vajon tényleg kiszivároghatott-e a Sony következő PC-s portja.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Az álláshirdetés nyomán a rajongók ugyanis azt találták, hogy a Sony a Ratchet and Clank: Rift Apartot kívánja átöltetni PC-re. Ez a fejlemény alig pár héttel azelőtt borzolja a kedélyeket, hogy megjelenik a The Last of Us Part 1 PC-s portja, a tervek szerint március végén.

A PlayStation 5-re 2021 közepén megjelent Ratchet and Clank: Rift Apart fejlesztése már a PS5 bejelentése előtt elkezdődött, sőt, már akkor, amikor a Sony még csak tárgyalt az Insomniac Games 2019-es felvásárlásáról. A Ratchet and Clank franchise minden korábbi része második féltől származó PlayStation-exkluzív volt, melyet az akkor még független Insomniac fejlesztett, ám a Sony fenntartotta magának az IP tulajdonjogát.

Kissé ironikus módon azonban, miután a stúdió first-party fejlesztővé vált, a PlayStationön kívüli Ratchet and Clank játékok esélyei valójában javultak, hiszen az anyavállalat úgy határozott, hogy több exkluzív játékát is elhozza PC-re, kezdve a Horizon Zero Dawn 2020-as PC-s portjával.

Ha a rajongók találgatásai helyesek, úgy a Ratchet and Clank: Rift Apart feltételezett PC-s portja egy biztonságos módja lenne a Sony számára, hogy minimális befektetéssel fenntartsa az érdeklődést a franchise iránt. Mindezt az is bizonyítja, hogy az előző címből csak az első öt hétben 1,1 millió példány fogyott, így kijelenthetjük, hogy a népszerűséggel nem lesz gond.