Clouds
21 Budapest
Dollár
354,12 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
435,68 Ft
Bitcoin
28,103 $

Mióta itt jártál:

Szinte az összes alkalmazottat elküldi és szünetelteti működését a Virgin Orbit

TÉMÁK:
#elbocsátás
Fotó: MTI/EPA/VIRGIN ORBIT
Világűr
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A milliárdos Richard Branson által alapított vállalat számításai nem jöttek be, így most az összes alkalmazottat elküldik, működésüket pedig szüneteltetik.

A Guardian számolt be arról, hogy a Virgin Orbit elbocsátja alkalmazottait és szünetelteti működését, ám közlésük szerint finanszírozási mentőövet keresnek a jövőbeli folytatáshoz. A kaliforniai székhelyű műholdfelbocsátó vállalat legalább egy hétre leáll, és csak egy maroknyi dolgozóval folytatják tovább.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A vezetőség szerdán hívta össze az összes alkalmazottat egy megbeszélésre, melynek keretében közölték a dolgozókkal, hogy a maroknyi megmaradt személyzetet fizetés nélküli szabadságra küldik, noha az alkalmazottak akár az éves szabadságukat is kivehetik, ha úgy akarják.

A drasztikus lépésre azután került sor, hogy a Virgin Orbit januárban sikertelenül zárta projektjét, melynek keretében felküldtek volna egy műholdat az Egyesült Királyság területéről. Dan Hart, a vállalat vezérigazgatója a dolgozóknak azt mondta, hogy szabadságuk ideje alatt a vezetőségnek lesz ideje egy új beruházási terv véglegesítésére.

A bejelentett szünet azonban érthető módon a befektetőket is elriasztotta, a vállalat részvényei pedig a bejelentés után 18,8 százalékkal, 82 centre estek vissza. A vállalat hivatalos közleményében úgy fogalmazott:

“A Virgin Orbit 2023. március 16-i hatállyal az egész vállalatra kiterjedő működési szünetet rendel el, és várhatóan az elkövetkező hetekben tájékoztatást ad a további működésről.”