Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

Álhírterjesztés mellett már rasszizmussal is vádolják Joe Rogant, a Spotify podcasterét

Fotó: eef89 / Twenty20

Czinder Tímea

2022. február 6. - 20:45

Az amerikai énekesnő szerint a humorista túl sokszor használ egy bizonyos “n” betűs szót, amelyet igazán nem kellene; a Spotify egyre nagyobb összeget bukik a botrány miatt.

A megosztó műsorairól ismert amerikai humorista kálváriája akkor kezdődött, amikor interjút készített egy oltásellenes orvossal, és korábban már megcáfolt álhírek hangzottak el a beszélgetés során. Az adás mintegy 270 kutató, orvos és ápoló nemtetszését vívta ki – számolt be az Index.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Ezután Neil Young is úgy döntött, eltávolítja dalait a Spotify kínálatából, mert nem szeretne egy tudatosan álhíreket terjesztő műsorral egy felületen szerepelni, később pedig egyre több nemzetközileg elismert zenész követte a példát. A vállalat mindössze annyival reagált, hogy figyelmeztető jelzéssel látta el azokat a podcasteket, amelyekben a koronavírusról vagy a vakcinákról szó esik.

A botrány azonban nem ült el, most ugyanis India Arie vádolta meg rasszizmussal Joe Rogant. A Grammy-díjas énekesnő észrevette, a humorista meglehetősen gyakran használja a „nigger” szót, összesen 24-szer hangzott el a korábbi adásaiban. Arie emiatt úgy határozott, távozik a Spotifyról, és követőit is felkérte, töröljék az alkalmazást.

„Semmilyen kontextusban nem kellene kiejtenie ezt a szót. Én ezt az álláspontot képviselem, ahogy mindig is ezt tettem”

– indokolta döntését.

Az énekesnő azt is leszögezte, Joe Rogan szabadon alkothat véleményt, viselnie kell azonban a következményeit.

Becslések szerint a Spotify már így is legalább kétmilliárd dollárt (körülbelül 310 milliárd forintot) veszített Joe Rogan miatt, de ha a rasszizmus vádja miatt mások is követik India Arie-t, ez az összeg még nagyobb méreteket ölthet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.