Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

Félő, hogy sorozatgyilkos vadászik muzulmánokra Albuquerqueben

Illusztráció. Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo
not image

Kolláth Benjámin

2022. augusztus 8. - 09:58

Új-Mexikó kormányzója megígérte, több rendőrt küld majd a városba.

Előzmény:

 

Lujan Grisham, új-mexikói kormányzó szombaton kijelentette, hogy további rendőröket vezényel Albuquerque városába, ahol az elmúlt hónapokban már négy muzulmán férfit gyilkoltak meg. Grisham közleményében így fogalmaz: „Ami Új-Mexikóban folyik az egyszerre elszomorító és dühítő egy olyan helyen, ami büszke a kulturális sokszínűségre. Nem ezek vagyunk.”

Soron kívül Új mélypontra süllyedt a fogyasztói hangulat Németországban, mi lesz ezután?

 „Továbbra is az igazságért fogunk küzdeni minden áldozat és a családjuk számára, minden erőforrást bevetve, hogy előállítsuk a gyilkost, vagy gyilkosokat. Meg fogjuk őket találni. Emellett mindent, amit lehet, megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a helyi muszlim közösséget” – idézi a kormányzót az ABC.

A pénteken megölt, a rendőrség szerint 20-as évei végén járó, egyelőre azonosítatlan áldozat a negyedik a sorban, előtte hétfőn lőttek le egy helyi muszlim lakost, ami előtt július 26-án és tavaly novemberben is hasonló bűntények borzolták a kedélyeket.

A helyi rendőrkapitányság még csütörtökön közölte, hogy a korábbi esetek között kapcsolatot fedeztek fel, két pakisztáni és egy afgán származású férfi veszítette ezekben életét, utóbbit a testvérével együtt működtetett kisbolt előtt lőtték le. Most azt próbálják meghatározni, hogy a pénteki eset is beleilleszthető-e a sorba.