Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,276 $

Visszaerősödött a Fidesz-KDNP az Alapjogokért Központ szerint

Fotó: Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő, családokért felelős parlamenti államtitkár, a rendezvény házigazdája és szavazó küldöttek a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A trendforduló mögött azt az okot látják, hogy a magyarok kevésbé borúlátók a háború és a szankciós politikák miatt.

Az Alapjogokért Központ legutóbbi közleményében hívta fel rá a figyelmet, miszerint a kormánypártok visszaerősödését mérik az egymástól független, és kutatási módszertanban is eltérő közvélemény-kutatások.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Mint írják, mind a Nézőpont Intézet, mind egyfajta kontra-kutatásként a Medián friss számai is azt jelzik, a Fidesz-KDNP pártszövetség lassú támogatásvesztése megállt, tél végére megfordult, majd a kormánypártok visszaerősödtek a 2022-es választásokon szerzett szavazatarányukra.

„Az adatokban a meglepetés ereje az, hogy szemben a politikai tudással, miszerint ciklusfelezőhöz közeledve beesik a kormánypártok támogatottsága, a magyar példa ennek ellenkezőjét mutatja”

– emelték ki.

Ezt követően hozzátették, miszerint a trendforduló mögött mindkét kutatóintézet azt az okot látja, hogy a magyarok kevésbé borúlátók a háború és a szankciós politikák miatt – derül ki a Magyar Nemzet beszámolójából.

Nem vitatva e megállapítást, az Alapjogokért Központ azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a pesszimizmus fokozatos csökkenése és a kormánypártok visszaerősödése, valamint az ellenzék stagnálása és ezzel a tél végére bekövetkezett korrekció nem önmagától történt, hanem azt a magyar kormányzati politika, a kormányzati cselekvések okozzák.