Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Sajtó: belső vizsgálat indult Messi ellen

Fotó: Twenty20
not image

Kornis Vivien

2021. november 10. - 07:36

Tovább nő a feszültség az argentin géniusz és a párizsi klub vezetősége között.

Lionel Messi nem igazán találja a helyét a Paris Saint-Germainben. Az is megnehezíti azonban a dolgát, hogy sérülései komoly fejfájást okoznak számára, és emiatt gyakran távol kell maradnia a pályától és az edzésektől is.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A PSG pedig meglehetősen boldogtalan: Messivel történelmi jelentőségű igazolást húztak be a nyáron, kiélvezni azonban még nem tudták géniuszát, az argentin válogatott ugyanis nem a Barcelonánál megszokott teljesítményét hozza, és a vártnál több sérüléssel is kell megküzdenie.

Agyrázkódása miatt már szeptemberben a kispadra kényszerült egy hétre, most pedig csaknem két hete nem léphet már pályára, miután térd- és lábszár-sérülést szenvedett. Fizikai problémái miatt ki is maradt a PSG legutóbbi meccseiből, és a hiánya nagyon is feltűnő a pályán. 

Messi úgy döntött, csatlakozik az argentin válogatotthoz a 2022-es katari világbajnokság következő két selejtezőjére, ezen azonban Nasszer Al-Khelaifi, a PSG elnöke igencsak feldühödött. Leonardo, a PSG sportigazgatója a Le Parisiennek azt mondta, hogy a klub “nem egyezik bele abba, hogy elengedjen egy olyan játékost, aki nincs jól vagy éppen rehabilitáción van” – írja az El Nacional.

Ebben nincs logika, és az ilyen helyzetekre a FIFA szabályozása szükséges. Az egyik probléma az, hogy a kluboknak nincs joguk ahhoz, hogy ne engedjék el a játékosokat a nemzeti csapatukba.

Messi csütörtökön Madridba utazott egy szakemberhez és úgy tűnik, hogy a kezelése be is vált, jövő szombaton és szerdán pedig pályára is lép Uruguay és Brazília ellen, ha minden jól megy.

A PSG éppen emiatt azt gyanítja, hogy sztárjátékosuk Argentínát helyezi előtérbe új klubjával szemben, amelytől egyébként milliós fizetést kap. A PSG ezért belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, Messi fizikailag készen állt-e a játékra, mielőtt Argentínába távozott volna.