Dollár
392,26 Ft
Euró
412,12 Ft
Font
480,86 Ft
Bitcoin
16,983 $

Akár ezek a termékek is kaphatnak ársapkát 

Fotó: Az élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fõvárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén. A kormány február 1-jétõl több alapvetõ élelmiszer árát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a koronavírus-járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt Magyarországra is begyûrûzõ élelmiszerár-növekedéstõl - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az élelmiszerárstop 7 terméket érint, ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. Az árstop 2022. február 1-tõl május 1-ig tart. MTI/Balogh Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 1. - 16:48

Orbán Viktor bejelentette, hogy új termékekkel bővül az ársapkák köre, azonban még nem tudni, hogy pontosan melyek is lesznek ezek. 

Akár már ezen a héten dönthet a kormány arról, hogy mely termékeket veszik be az árstopok körébe, miután Orbán Viktor közölte múlt pénteken, hogy újabb áruk árát rögzíthetik. 

Soron kívül Kiderült, mikor helyezik végső nyugalomra Csapó Gábort

Az ATV arról ír a KSH alapján, hogy tavaly szeptembertől az élelmiszerek közül a kenyér drágult leginkább, 76,2 százalékkal, míg a Pénzcentrum adatai azt mutatják, hogy a trappista sajt ára a duplájára emelkedett, és a rétesliszt, a vaj, a tejföl és a zsömle is egyre drágább, míg a KSH statisztikája szerint a száraztészta 60,2 százalékkal drágult, a tojás pedig 53,7 százalékkal 2021 szeptemberétől.

A Pénzcentrum listája azt mutatja: a spagetti 68 százalékkal drágult, a csirkecomb 65 százalékkal, a marhahús rostélyos 59 százalékkal, a 200-250 grammnyi őrölt kávé 58 százalékkal, míg a 10 darab tojás 57 százalékkal, a rizs pedig 56 százalékkal – teszi hozzá a lap. 

Úgy vélik, hogy ezek közül az élelmiszerek közül kerülhetnek ki azok, amelyeket a kormány bevon a körbe. Ezzel a lépéssel teljesen ellent mondanak néhány közgazdásznak, akik úgy vélik, hogy az árstop rossz lépés, és jobb lenne inkább ráengedni az inflációt az emberekre. 

A kormány már tisztázta, hogy az árstopok nem örökre szólnak, de várhatóan nem csak év végéig maradnak. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter a legutóbbi Kormányinfón elmondta, hogy amíg az infláció indokolja, fenn kell tartani az ársapkákat. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.