Akár 30 millió forintos bírságot és 3 éves eltiltást is kaphat a súlyos vétséget elkövető teniszező

not image

A T-800-as

2020. október 16. - 19:23

Sam Querrey hozott egy döntést, aminek most súlyos árat fizethet, melynek erősen köze van a koronavírushoz, mivel amiatt hagyta el Oroszországot.

Sam Querrey hozott egy döntést, aminek most súlyos árat fizethet, melynek erősen köze van a koronavírushoz, mivel amiatt hagyta el Oroszországot.

Az RT International egy igen érdekes hírről számolt be, melynek főszereplője az amerikai teniszező, aki súlyos szankciókkal nézhet szembe, miután engedély nélkül hagyta el Oroszországot, miközben pozitív COVID-19 tesztet produkált.

A 33 éves sportló ezzel azt kockáztatta meg, hogy egy komolyabb pénzbüntetést kapjon, és hosszú időre eltiltsák a tenisztől, miután engedély nélkül távozott egy magánrepülőgéppel Oroszországból, miközben fertőzött volt.

A játékos az ATP 500 St. Petersburg Openen vett részt, de a koronavírus fertőzése miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. A 49. helyen rangsorolt tapasztalt teniszezőnek egy 14 napos karantént kellett volna teljesítenie a szállodai szobájában a feleségével és a 8 hónapos fiával együtt, akik szintén megfertőződtek.

A játékos tervei azonban hirtelen megváltoztak, miután állítólag kapott egy hívást az orosz egészségügyi hatóságoktól, akik egy orvost terveztek kiküldeni hozzájuk az esetleges kórházi ellátások miatt. A házaspár megijedt ettől, és nem akartak kórházba kerülni, valamint megválni a kisgyermeküktől, ami után egy magánrepülőgépre ültek, és elhagyták Oroszországot, ezzel megszegvén a koronavírus protokollokat.

A család állítólag átlépte az orosz határt és egy közeli európai városban landoltak, ahol a belépéskor nem volt szükség COVID-19 tesztelésre. A szövetség közölte, tisztában van azzal, hogy az amerikai mit tett, mely súlyos következményekkel járhat, többek között eltiltással.

A hírek szerint súlyos szankciók várhatnak Querrey-re, ami egy 100 000 dollárig terjedő csekk és akár egy 3 évre szóló eltiltást is eredményezhet.

Ezzel a kabaréba illő góllal egyenlítettek ki Messiék Bolívia ellen – videóval