AI-generált borítóképet kapott a Duke Nukem Remastered, a rajongók kiborultak

A kép illusztráció.
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kiakadásuk pedig jogos volt, noha a Blaze Entertainment közleményében állította, nem tudtak arról, hogy a művész, akit megbíztak a borítókép elkészítésével, mesterséges intelligencia segítségével generálta a képet.

A GameSpot jelentése szerint épphogy kiadta a Blaze Entertainment a Duke Nukem 1 és 2 Remastered verzióját, a rajongók azonnal kiszúrták, hogy valami nincs rendben a borítóképpel: a Twitter népe ugyanis gyorsan rájött, hogy az Evercade fiókján közzétett kép valójában egy AI-generált alkotás.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Noha a Blaze azóta törölte a tweetet, számos felhasználó osztotta meg újra a kérdéses képet. A képen a mesterséges intelligencia által generált művészet minden ismertetőjegye megtalálható, a furcsa kezektől kezdve az értelmezhetetlen halmokig, ami bárhogy is nézzük, nem igazán hasonlít semmire:

A Blaze Entertainment az eset kapcsán egy közleményben ismerte el, hogy a közzétett fotót valójában mesterséges intelligencia generálta, hozzátéve, hogy lehetőség szerint új képet fognak megrendelni helyette:

„Egy művészt bíztak meg a Blaze Entertainment által fejlesztett új Duke Nukem 1+2 Remastered játék fő képének elkészítésével. A közösségi médiában megjelent reakciókból teljesen egyértelmű, hogy a megrendeléssel kapcsolatos munka a rajongók által elvárt elvárások és normák alá esett, mivel a művész a folyamat során mesterséges intelligenciát használt. Azonnal eltávolítjuk a művet, ahol csak lehetséges, és a megfelelő időben bejelentjük a helyettesítő megbízást, amely jobban megfelel az elvárt magas színvonalnak.”

Több se kellett a rajongóknak, és azonnal kinyomozták, hogy ki az eredeti kép mögött álló művész: az alkotó Oskar Manuel, aki ArtStation oldalán „professzionális hibrid koncepcióművészként” írja le magát. A kép miatt kialakult egy komoly vita is a Twitteren, és számos felhasználó osztotta meg aggodalmát annak kapcsán, hogy egyre gyakoribbá válhat, hogy az AI-generált képek a művészi közösség minden területén és szintjén elterjednek.