Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Gyilkos agyevő amőba ölt meg egy 7 éves kisfiút

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 14. - 20:51

A Föld északi féltekén egészen ritkaságszámba menő, agyevő amőba halálos sérüléseket okozott egy hétéves kisfiúnak, akinek az életét a kezelőorvosok sem tudták megmenteni.

A kisfiút július 30-án vitték be a Kalifornia államban található UC Davic Medical Center kórházba, az orvosok pedig súlyos agyduzzanatot állapítottak meg nála, amit már nem tudtak kezelni – a hétéves gyermek röviddel a klinikára szállítást követően elhunyt.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A 7 éves David Prutt halálát a ritka primáris amőbás meningoenkefalitisz nevű betegség okozta, amit apró, nyákszerű egysejtűek terjesztenek, amelyek főként szennyezett vizekben találhatóak meg.

1971 óta mindössze 10 hasonló esetet regisztráltak Kaliforniában, melyek közül szinte mind halállal végződött. A rendőrségi vizsgálatok során kiderült, hogy a fiú a Tehama megyében lévő egyik tóban úszkált, és minden bizonnyal itt kaphatta el a fertőzést – írta a CBS News.

Az elhunyt gyermek szülei azt szeretnék, ha minél többen tudnának a betegségről, hiszen bár nagyon ritka, a fatális fertőzés szinte bárkit érinthet, aki olyan vizek közelébe merészkedik, ami szennyezettebb a kelleténél.

Amint az amőba a vízzel együtt belép az orrba, könnyedén eljut az agyba, ahol súlyos gyulladást idéz elő, ami a szerv duzzadásához vezet, ezt pedig az emberi szervezet képtelen leállítani, így beállhat a halál.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.