Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Egy egész életre eladósodhatnak a magyar fiatalok, ha saját lakást vagy házat szeretnének

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 18. - 13:55

Novák Katalin legutóbbi közleményében elmondta, 2015 júliusa óta 184 ezer család igényelte a CSOK-ot mintegy 585 milliárd forint értékben, ez viszont az ellenzéknek korántsem tetszik.

Az CSOK és az otthonteremtési támogatások szabályairól és azok módosításairól döntött nemrég a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Az ATV hírportál riportjából kiderült, az egyik ezek közül az, hogy az özvegyeknél a babaváróhitel és a felújítási támogatás igénylésekor ezután az elhunyt szülőtárs társadalombiztosítási jogviszonyát is figyelembe vehetik.

Ezen felül ha valaki külföldi felsőoktatási intézményben végezte tanulmányait, akkor ezt az időszakot ugyanúgy számításba veszik majd az említett támogatások igénylésekor, mintha Magyarországon fizette volna tb-t a hitelfelvevő.

Az LMP üdvözölte a zöldítést célzó lépéseket, egyúttal figyelmeztettek, mindezt egy alapvetően hibás és igazságtalan családpolitika keretezi. Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke elmondta,

Nem hogy energiahatékony lakáshoz, hanem bármilyen otthonhoz hozzáférni nagyon komoly befektetés, több tízmillió forint önerőt és hitelfelvételt igényel még a CSOK mellett is.”

A családügyi miniszter emlékeztetett, az 5 000 főnél kevesebb lakosú települések augusztus 31-ig pályázhatnak az önkormányzati közösségi rendezvények támogatására.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.