Az Adidas arra teszi a voksát, hogy Pogba 2022-ben a Real Madridba igazol

Fotó: Twitter/Paul Pogba
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 11. - 21:53

A német multinacionális vállalat meg van győződve arról, hogy a francia esetleges szerződtetése a Real Madridhoz nagyobb bevételt és masszív globális hatást jelentene.

Nem titok, hogy Paul Pogba az utolsó hónapjait töltheti a Manchester Unitednél. A francia nem hosszabbította meg szerződését, a Real Madrid pedig évek óta csábítja őt. Januárban szabadügynökként tárgyalhat, júniusban pedig “ingyen” érkezhet a fehér mezes csapathoz.

Az Adidas szeretné, ha az egyik legfőbb ikonjának számító francia a Real Madridhoz szerződne. Igaz ugyan, hogy a United is a német márkát viseli most már, de a legnagyobb szponzori szerződést évek óta a fehér klubbal kötik, és úgy gondolják, pozitív hatással lenne rájuk.

Nem ez az első eset, hogy márkák állnak az átigazolási piacot érintő pletykák mögött. A Nike nem volt túl boldog, amikor Cristiano az Adidast szponzoráló Juventushoz szerződött, most pedig a Unitedhez, amely “átállt a sötét oldalra”.

Érdemes megjegyezni, hogy a Vörös Ördögök mindig is a Nike-nál voltak, és 2014-ben nem okozott gondot nekik az Adidasra váltani. Ők a legnagyobb klub Angliában, a legnagyobb bevételt generáló klub, és ez egy igazi gyomros volt az amerikai márka számára.

Az Adidas azonban visszaszerzi azt a területet, amelyet eddig a Nike uralt némi előnnyel. Éppen ezért a német márka nagyon örülne, ha Pogba, az Adidas egyik nagy ikonja a Real Madridhoz igazolna.

A francia már nem a United sztárja, Cristiano érkezése ugyanis háttérbe szorítja őt, nem csak sportszakmai, hanem gazdasági szempontból is. Úgy tűnik, eljött az idő, hogy Pogba új kihívások elé nézzen, és a Real Madrid egyébként is az álma – írja a Defensa Central.