Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

A jövő zenéje: soha le nem merülő napelemes fejhallgató került piacra

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 30. - 20:41

Az Adidas terméke könnyű, masszív, vízálló, mosható és újrahasznosítható, emellett akár 80 órányi zenehallgatást is kibír, ha teljesen feltöltik.

Nemrégiben piacra került az Adidas RPT-02 SOL fejhallgató, amely a tulajdonságai alapján túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen: öntöltő, soha le nem merülő eszköz, amely a mindennapos használatra is tökéletesen megfelel.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A Mashable bemutatója alapján kiderül, miszerint a fejhallgatót négy darabara lehet szétszedni és ruhákkal együtt kimosni, ugyanis könnyű, masszív és vízálló, végül pedig újrahasznosítható, ugyanis a fenntarthatóság is fontos szerepet játszott a létrehozása során.

Anders Olsson, az Adidas termékmenedzsere elmondta, hogy a termék mögött álló csapat két dologra összpontosított elsősorban: a SOL-ok fizikai tartósságára és az újrahasznosított anyagok felhasználására a gyártás során.

A vállalat szerint 80 órányi zenehallgatást is kibír a fejhallgató, ha teljesen feltöltik, amit az utcán történő sétával, vagy az ablakpárkányra való kihelyezéssel lehet elérni (a pánt egy nyomtatható napelemből készült, amely minden fényt energiává alakít át), ám ha valaki igényli, ingyenes kérhet is hozzá töltőt.

A Mashable tesztje szerint minden ígéretet teljesít az RPT-02 SOL, bár lassabban tölt, mint az elvárható lenne, cserébe viszont a folyamatos napelemes betáplálásnak köszönhetően nem is merül le, illetve nagyon jó hangzása van. Az ára 229 dollár (közel 95 ezer forint), így már egy hosszútávú befektetésnek is megfelel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.