Abszurd indokokkal magyarázta felesége megölését egy londoni buszsofőr

not image

Kolláth Benjámin

2021. február 5. - 13:58

Egy londoni buszsofőr ügyének tárgyalása indult el szerdán, aki egy dühroham során agyonverte feleségét, állítólag azért, mert azt kérte, költözzön el, miután kiderült, hogy koronavírusos.

A 66 éves Husstein Egal még tavaly áprilisban gyilkolta meg a vádirat szerint 57 éves Marjan Iszmailt londoni lakásukban a koronavírus miatti lezárások kezdete után, a férfi különös kegyetlenséggel, több tárggyal is nekiesett feleségének.

Az ügyész, Alison Hunter, “brutális, örjöngő” támadásnak írta le a történteket, mely során a férfi “kalapáccsal, késekkel, fazekakkal és serpenyőkkel, egy asztallábbal és egy létrával” verte össze feleségét, akin a boncolás során 68 helyen találtak sérülést, írja a Metro.

A Szomáliából érkezett vádlott a nyomozás során több, egymásnak is ellentmondó indoklást adott arról, miért követte el tettét, többek között azt, hogy önvédelemből cselekedett (Orvosok azonban rajta nem találtak olyan sérülést, ami védekezésre utalt volna), illetve az őt előállító rendőröknek azt mondta, hogy valakik csalással hozzájutottak a bankkártyaadataihoz és emiatt való dühe következtében támadt rá a nőre.

Később Egal mentális állapotára és arra is hivatkozott, hogy felesége, aki egy helyi iskola takarítója volt, azt követelte tőle, hogy költözzön el a házból, miután elmondta neki, hogy elkapta a koronavírust, az ügyész szerint azonban nem áll meg a feltételezés, hogy a tettes mentálisan beteg lenne, ahogy az is ellentmond a történetének, hogy előzetes letartóztatása alatt nem produkált koronavírusos tüneteket és megtagadta a tesztelést is.

Egal a tettét követően összes pénzét Szomáliában lévő lányának utalta és bár a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés vádpontjában már korábban bűnösnek vallotta magát, azt, hogy szándékosan tette volna, amit tett – amiért életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhető lenne – tagadja.