A világ egyik legmodernebb betoncserépgyára épül Hajdúszoboszlón

Fotó: leier.hu
not image

Takács Petra

2021.május.11 - 14:50

Bejelentésre került, hogy a világ egyik legmodernebb betoncserépgyárát építik meg Magyarországon.

6,5 milliárdos hazai fejlesztést jelentett be a Leier Hungária Kft., melynek keretében a pécsi, jánosházi betonelemgyártó üzeme megújul, Hajdúszoboszlón pedig új betoncserépgyár épül.

A kelet magyarországi beruházás idén augusztusban fejeződik be, melynek köszönhetően sík és hullámos betoncserepeket különböző színekben, felületekben és nagyobb kapacitással fog gyártani a cég. A Svédországból érkezett gyártósoron jelenleg már a próbagyártás zajlik.

„A Leier betoncserepek felújításhoz és új építéshez egyaránt alkalmazhatók, ősztől az összes magyar építőanyagkereskedésben bevezető akció keretében elérhetők lesznek” – emelte ki Komlós Andor ügyvezető. A környezetbarát gyártás során kizárólag természetes alapanyagok kerülnek felhasználásra, így a betoncserepek teljes mértékben újra hasznosíthatók.

Óriási mennyiségű vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra

A Leier Hungária Kft. 37 éve családi vállalkozásként működik Magyarországon, jelenleg 9 építőanyaggyártó üzemmel és több, mint 1.000 fő munkavállalóval rendelkezik. A jelenlegi beruházások során további 20 munkahely jön létre. A cég egyedülállóan széles
termékskálájának köszönhetően egy szerkezetkész családi ház felépíthető kizárólag

Leier építőanyagokból. További információk: www.leier.hu