Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

A világ egyetlen Covid-mentes országában is azonosították az első fertőzöttet

not image

Kulcsár Péter

2020. november 20. - 06:18

A polinéz szigetvilágban található Szamoa miniszterelnöke csütörtökön bejelentette, hogy az egészségügyi hatóságok regisztrálták az ország első koronavírus-fertőzöttjét.

A polinéz szigetvilágban található Szamoa miniszterelnöke csütörtökön bejelentette, hogy az egészségügyi hatóságok regisztrálták az ország első koronavírus-fertőzöttjét.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Tuilaepa Sailele Malielegaoi a helyi állami televíziócsatorna főműsoridejében sugárzott beszédében elmondta, a férfit karanténba küldték, egyúttal megnyugtatta a lakosságot, hogy nem kell megijedniük a járványtól – számolt be róla a Channel News Asia hírportál.

A 200 ezres lakosú turistaparadicsomnak számító Szamoa volt az egyetlen állam a világon, ahol mindezidáig egyetlen Covid-pácienst sem találtak, köszönhetően annak, hogy a kormány a pandémia kitörésének pillanatában lezárta az országhatárokat.

Eddig az óceániai országok viszonylag jól tartották magukat járványkezelés terén, Szamoa azonban csütörtökön csatlakozott Vanuatuhoz, Salamon-szigetekhez és a Marsall-szigetekhez, ahol az elmúlt két hónapban vették nyilvántartásba az első koronavírusos betegeket.

Jó hír lehet azonban, hogy a fent említett államokon kívül még a kiribati, a mikronéziai, a naurui, a palaui és a tongai esetek sem közösségi terjedés által kerültek az országba, mivel behurcolt fertőzésekről van szó, ezért a polinéz régió továbbra is koronavírus-mentesnek számít.

A szamoai kormányfő kiemelte, a fertőzött személy azután produkált pozitív koronavírustesztet, hogy repatriálták Aucklandből. A férfi tesztje Új-Zélandon még negatív lett, viszont néhány nappal Szamoába történő megérkezése előtt már kimutatták nála a koronavírus fertőző részecskéit a mintavételezés során.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.