Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

A vártnál is nagyobb ökológiai katasztrófát okozhat a japán teherhajó Mauritiuson

not image

A T-800-as

2020. augusztus 27. - 13:04

Egyre több részlet lát napvilágot Mauritiusról, ahol egy japán teherhajó okozott óriási károkat, és most úgy tűnik, hogy még nagyobb lehet a baj.

Egyre több részlet lát napvilágot Mauritiusról, ahol egy japán teherhajó okozott óriási károkat, és most úgy tűnik, hogy még nagyobb lehet a baj.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A japán tulajdonban lévő MV Wakashio névre keresztelt teherhajó több mint 1000 tonna olajat eresztett ki magából, miután zátonyra futott. Szerencsére sikerült megakadályozni, hogy a raktér legnagyobb része a tiszta vízbe kerüljön, de a károk így is óriásiak.

Egyelőre tisztázatlanok a körülmények, hogy a teherhajó ezzel a potenciálisan veszélyes rakománnyal miért hajózott olyan közel a veszélyes korallzátonyokhoz. A hajó azóta szó szerint kettétört, ami megnehezíti a transzportot.

Ismételten brutális rasszista rendőrtámadás történt az Egyesült Államokban

Mint arról a South China Morning Post is beszámolt, a szakértők időközben megérkeztek a helyszínre, hogy felmérjék a környezeti károkat, különös tekintettel a szigeten található mangroveerdőre. A hajóból kiszivárgott olaj potenciálisan elpusztíthatja az erdő élővilágát.

Egy japán katasztrófaelhárító csoport kedden azt mondta, hogy az Indiai-óceán partján a hajóból kiszivárgott olaj tönkreteheti az erdő növényzetét, ha azt rövid időn belül nem tisztítják meg. A hét tagból álló csoport, köztük 5 környezetvédelmi szakértővel, péntek óta végez helyszíni méréseket, felmérvén a környezeti károkat.

Az olaj több szempontból is súlyos károkat képes okozni az élővilágban, ha a takarítást nem végzik el a lehető leggyorsabban. További problémát jelent, hogy az olaj sodrását észlelték a mocsarakban, ahol ezek az erdős részek találhatóak.

Az olaj gyors taszítási amiatt is fontos, mert az mélyebben bejuthat az erdők alá, ahol visszafordíthatatlan károkat okozhat. A csoport csütörtökön újabb vizsgálatokba kezd, hogy tisztább képet kapjanak az olaj okozta károkról, nem messze a hajótól.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/negy-even-belul-legalizalhatjak-az-eutanaziat-nagy-britanniaban/