Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

A történtek fényében furán veszi ki magát Ronaldo közelmúltbeli interjúja

Fotó: EPA/Rolex dela Pena
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A Piers Morgannek adott nagy port kavart interjúban Cristiano Ronaldo több olyan állítást is megfogalmazott, amelynek most ellentmondott.

A 37 éves csatár egy hónappal ezelőtt Piers Morgannek még azt mondta, továbbra is magas szinten szeretne játszani és hozzájárulni a válogatott sikereihez, majd azt is hozzátette, hogy új csapata kiválasztásakor a pénz nem lesz döntő fontosságú.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A portugál sztár 2015-ben is hasonlóan vélekedett, amikor a Jonathan Ross újságírónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy tervei szerint egy magas színvonalú bajnokságban szeretné befejezni a pályafutását. “Erős csapatnak kell lennie”, mondta akkor a támadó.

A katari világbajnokság során azonban az Al Nassr is megkereste Ronaldót egy elképesztő ajánlattal, amit végül el is fogadott a portugál klasszis, ám Piers Morgan szerint mindez nem a pénz miatt történt.

Az általános vélekedés szerint Ronaldo abban reménykedett, hogy egy jó világbajnoki szereplés után több nagycsapat is bejelentkezik majd érte, ám mivel Portugália meglehetősen hamar búcsúzott, ezek az ajánlatok elmaradtak, és mindössze két közel-keleti csapat, az Al Nassr és az Al Sadd szerették volna őt soraikban tudni, akik közül végül előbbi lett a befutó.

December 30-án aztán meg is érkezett a hír, hogy Ronaldo aláírta a szerződést, melynek értelmében szezononként mintegy 65 millió eurós fizetést kap majd. Mindez azonban csak egy része a teljes bevételének, ami a szaúdi liga szponzorációs szerződéseinek köszönhetően akár évi 200 millió euróra is rúghat.

Szaúd-Arábia szeretné kihasználni CR7 ismertségét és befolyását, hogy népszerűsítse az országot, és segítsen nekik abban, hogy Egyiptommal és Görögországgal együtt elinduljanak a 2030-as világbajnokság rendezési jogáért.