Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,11 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
460,38 Ft
Bitcoin
63,198 $

Jó hírek érkeztek a koronavírus-védőoltással kapcsolatban

Merkely Béla nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus elleni védőoltás már idén novemberre elkészül.

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus elleni védőoltás már idén novemberre elkészül.

A vakcinával kapcsolatban rengeteg kérdés felmerült az utóbbi időben, kezdve a fejlesztés alatt álló gyógyszerek hatékonyságával és gyártásával, ám az összes kérdés közül talán a legfontosabb, hogy kik kaphatják meg először a védőoltást, és kiknek lesz azt kötelező beadatniuk maguknak. Soron kívül Ez történik, ha gyakran fogyasztunk tojást

Az első kérdésre egyelőre nincs pontos válasz, ám Németország vezetésével már megalakult egy koalíció, amely az oltás igazságos elosztásáért felelne. Hogy kiknek lesz kötelező az oltás, az országonként eltérő lehet majd, mindenesetre a Semmelweis Egyetem rektora szerint meglehetősen jól behatárolható, hogy kik lesznek ebben a kérdéskörben az érintettek.

Merkely Béla szerint a 65 év felettiek szinte biztosan ebbe a kategóriába tartoznak majd, mint ahogy vélhetően a krónikus betegségekkel küzdő személyek, az idősotthonokban dolgozók, valamint a kórházi dolgozók is ide lesznek sorolhatók.

A szakember kitért a maszkviselésre is, amely véleménye szerint zárt térben még továbbra is ajánlott, hiszen a vírus nem tűnt el az országból, napi szinten 20 körüli új fertőzöttet regisztrálnak, vagyis jobb az elővigyázatosság, már csak azért is, mert a betegek 10 százalékát kitevő szuperfertőzők akár több száz ember megfertőzésére is képesek lehetnek.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/az-ibuprofen-hatekonysagat-is-letesztelik-a-koronavirus-ellen/

Szoboszlai visszatért a Liverpool kezdőcsapatába az Európa-liágban

Nemcsak magyar szempontból volt az egyik legfontosabb kérdés, hogy Szoboszlai Dominik visszatérhet-e a Liverpool kezdőcsapatába az Európa-ligában, a sorozat negyeddöntőjének visszavágóján.

Merényletet terveztek Zelenszkij ellen Lengyelországban

Őrizetbe vettek egy lengyel férfit, aki felajánlotta segítségét az orosz titkosszolgálatoknak egy merénylet elkövetésére Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen.